İçeriğe geç

Kabak Ile Ne Yemeği Yapılır

Kabakla hangi yemekler yapılır?

Popüler kabak tarifleri, kıymalı kabak dolması, fırında kabak köftesi. Düşük kalorili olması sebebiyle diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelen kabak; zeytinyağlı… Cevizli kabak salatası… Fırında karışık sebze. … Tepside kabak krep. … Kabaklı krep. … Kabak çorbası … Kabak chitmesi.Daha fazla makale…

Kabak yemeği var mı?

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kabak yemeği, birçok kişinin sofrasına renk katıyor. Hem öğle hem de akşam yemeklerinde tercih edilen bu yemek, oldukça hafif olmasıyla öne çıkıyor. Kabak yemeği kalorisi düşük olduğu için diyet yapanlar veya sağlıklı beslenmeye dikkat edenler tarafından sıklıkla tüketiliyor.

Kabak yemeğiyle ne yenir?

Kabak yemeğine eşlik etmesi için soslu makarna veya fırında makarna hazırlayabilirsiniz. Bulgur pilavı da iyi bir seçim olabilir. Fırında patates, kabak yemeğine güzel bir garnitür olabilir. Tavuk sote veya kızarmış et hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Zeytinyağlı kabak yemeğine ne konur?

Zeytinyağlı kabak yemeği için; Önce zeytinyağı ve kabak; Sonra biber, domates, sarımsak, toz şeker, karabiber ve dereotu gerekiyor. Dereotu isteğe bağlı bir malzemedir ve tüketmek istemeyenler de çıkarabilir. Yemeğe dereotu eklenirse; Bu anlamda aroması oldukça baskın olacaktır.

Fırında kabak nasıl yapılır?

Kabakları iyice yıkayın ve uzun, ince dilimler halinde kesin. Kabak dilimlerini un karışımıyla iyice kaplayın ve aralarında biraz boşluk bırakarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Kabak sote kaç dakikada pişer?

Bu arada, kabaklara tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Kabakları tavaya ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 10 dakikada pişeceklerdir. Bir servis tabağına aktarın ve yoğurtla servis edin.

Kabak türlü yemeği nasıl yapılır?

Soğan, biber, patates, havuç, kabak, domates ve sarımsak küpler halinde doğranır ve tencereye yerleştirilir. Üzerine tuz, yağ ve baharatlar dökülür. Domates salçası eklenir ve kapağı kapalı olarak orta ateşte 8-10 dakika pişirilir. Sonra karıştırılır, kaseden su eklenir ve 25 dakika pişirilir.

Taze kabak kavurması nasıl yapılır?

Taze kabak kızartması tarifi nasıl yapılır? Kabakları orta boy parçalara bölün. Soğanı doğrayın, tencereye zeytinyağı ekleyin ve kızartın. Salçayı ve tuzu ekleyin ve orta ateşte 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kabak yemeği sağlıklı mı?

Balkabağı birçok faydası olan bir besindir. Kabak, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle birçok sağlık faydasına sahiptir. A vitamini, C vitamini, K vitamini, B6 vitamini ve E vitamini açısından zengindir. Ayrıca karbonhidrat, protein ve bol miktarda potasyum içerir.

Kabak yemeğinin yanına ne gider nefis yemek tarifleri?

Pirinç eriştesi veya sade bulgur pilavı ile çok besleyicidir. Ayran, cacık, sarımsaklı yoğurt veya yoğurtlu salatalar da bu menüye çok yakışır.

Kabak yemeği neye iyi gelir?

Yemeklerden sonra kan şekerinin aşırı yükselmesini önler ve tip 2 diyabet geliştirme riskine karşı korur. Kabak Faydaları: Kabakta bulunan düşük sodyum ve yüksek potasyum içeriği kan basıncını dengeler ve hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği pektin gibi lifler kolesterol seviyelerini de düşürür.

Kabak yemeğine patates konur mu?

Soğanları küp küp doğrayın, yağla birlikte bir tavaya koyun ve kızartın. Domates sosu (veya salça) ekleyin ve kızartmaya devam edin. Büyük küpler halinde kesilmiş patates ve kabakları ekleyin ve kızartın.

Kabak ile ne yapabilirim?

#2 Pilavlı kabak yemeği nasıl yapılır (videolu) Duygu Akkavim. … #3 Zeytinyağlı kabak kızartması (videolu) … #4 Muhteşem kabak çorbası (kremalı tadında) (videolu) … #5 Dolma kabak … #6 Kıymalı fırında kabak sandalı (videolu) … #7 Kabaklı spagetti (videolu) … #8 Gittikçe daha çok yemenize sebep olacak kabak salatası (videolu) … #9 Fırında kabak sandalı Daha fazla makale…

Kabak yemeği nasıl yapılır sade?

Yemek için soğan ve biberler doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğanı pembeleşene kadar kavurun, biberleri ekleyip biraz daha kavurun, salçayı, tuzu ve baharatları ekleyin ve son olarak kabakları ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kabak yemeğine soğan katılır mı?

Kabak yemeği için önce soğan ve sarımsağı küçük parçalara doğruyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri yenilebilir şekillerde doğruyoruz. Sonra domatesi küpler halinde doğruyoruz.

Kabak en sağlıklı nasıl pişirilir?

Izgara kabak, kızarmış kabaktan hem daha düşük kalorili hem de daha sağlıklıdır.

Kabaktan borek olur mu?

Kabak hamuru tarifi Kabak, havuç ve soğanla lezzetli bir iç harcı hazırlıyoruz, soya sosuyla tatlandırıyoruz ve milföy hamurunu dolduruyoruz. Bu çıtır hamur, sebzelerle hiç tanışmamış olanlara bile kabaktan mutluluk getirecek.

Bal kabağından neler yapılır?

Balkabağıyla yapılacak 5 tarif 1 – Balkabağı çorbası Balkabağı çorbası, sonbaharda yapabileceğiniz en besleyici ve çeşitli çorbalardan biridir. … 2- Balkabağı turtası. … 3- Balkabağı pudingi. … 4- Zeytinyağlı balkabağı yemeği. … 5- Balkabağı cheesecake.

Kışlık kabak nasıl saklanır?

Durulayın ve kurulayın: Kabağı pişirdikten sonra hemen soğuk suyla durulayın ve sonra iyice kurulayın. Bu, fazla suyun dondurucuda buz kristallerine dönüşmesini önleyecektir. Dondurucu poşetlerine veya kaplarına aktarın: Hazırlanan kabakları dondurucu poşetlerine veya dondurucuya uygun kaplara koyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir